Kitaplarımız

Duyurular

Bozkırın Sırrı Türk Peygamber

Profil Kitap Bestseller Romanı Bozkırın Sırrı Türk Peygamber 16. Baskısını yaptı.

Bir Adam Girdi Şehre Koşarak

Tarık Tufan'ın yeni kitabı Bir Adam Girdi Şehre Koşarak 01 Eylül 2010 Çarşamba günü çıktı. Kitap yeni çıkmasına rağmen okuyuculardan ve kitabevlerinden yoğun ilgi gordü. Kitabın dağıtımı 10 Eylül tarihi itibariyle bütün Türkiye'yi kapsayacak. Ayrıca bütün internet sitesi satış kanallarında ve D&R, Remzi, İnkılap, Dost, Akçağ kitabevlerinde okuyucuların ilgisine sunuldu.
Liste
Jitem'in Kürt Tetikçileri
Jitem'in Kürt Tetikçileri
Melik Duvaklı
ISBN 9789759962654
Kategori Strateji-Analiz
Sayfa Sayısı 272
Boyutları 13,5x19,5
Fiyatı 13.50 TL
Basım Tarihi 05 - 2010
Çevirmen - Editör
Kapak Tasarımı
Satın almak için Kitapturk.com |
Paylaş
Türkiye Cumhuriyeti, PKK terör örgütüne karşı 1980'lerden beri büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadelede hukuki ve kurumsal mevzuat açısından farklı uygulamalar devreye sokuldu. 2000'li yıllarda bu uygulamaların bazı sonuçları ciddi biçimde tartışılmaya başlandı. JİTEM oluşumu da bunların başında geliyordu.

JİTEM elemanı olarak çalışan itirafçıların ifşaatları bilinmeyen bazı çok önemli gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya başladı. Peki, kimdir bu itirafçılar? Devletle olan bağları nedir? Adları sayısız cinayete, uyuşturucu ticaretine, karanlık provokasyonlara karışmasına rağmen neden
yargılanmıyorlar? Yıllarca PKK içerisinde devlete karşı savaşmış olmalarına rağmen teslim olduklarında neden çok az cezayla kurtuluyorlar? Üstelik devlet memuru statüsünde maaşlı olarak kadro veriliyor çoğuna. Aralarında yaşadıkları halde kayıtlara ölü, hatta “şehit” olarak geçenler, yüzbaşı kimliği alanlar, yeşil pasaportla uluslararası kaçakçılık faaliyetlerine imza atanlar bile var.

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü sahibi Melik Duvaklı'nın yazdığı “JİTEM'in Kürt Tetikçileri” bir dönemin karanlıkta kalan bilgilerinin açığa çıkmasında ve yakın tarihi anlamada önemli bir yere sahip.